Sosyal Medya

Dünya

Yunanistan’da cami kundaklandı

Türk Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Gümülcine kentinde Mahmud Ağa camisine kimliği belirsiz kişilerce Cuma sabahı yapılan saldırının sorumlularının bir an önce bulunmasını istedi.



DışiÅŸleri Bakanlığı, Yunanistan’da Türklerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Gümülcine kentindeki Mahmud AÄŸa Camisi'nin sabaha karşı kimliÄŸi belirsiz kiÅŸilerce ateÅŸe verilmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi;

“Gümülcine'deki Mahmud AÄŸa Camii’nde 17 Nisan günü sabaha karşı çıkan ve Caminin büyük hasar görmesine yol açan yangını üzüntüyle öÄŸrendik. Hakları ikili ve uluslararası anlaÅŸmalarla güvence altına alınmış olan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kutsal bir mekanında meydana gelen bu yangınla aynı zaman diliminde, anılan Camiye birkaç yüz metre uzaklıktaki Alankuyu Mescidi’nin bahçesindeki aÄŸaçlara da zarar verilmiÅŸ olması dikkat çekmiÅŸtir. Bu iki olayın birbiri ile irtibatlı olduÄŸu izlenimi edinilmektedir. Batı Trakya Türk Azınlığı için kutsal olan bahse konu mekânlarda meydana gelen bu menfur olayların Yunanistan makamlarınca en kısa zamanda açıklığa kavuÅŸturulmasını diliyor ve Türk Azınlığın huzur ve güvenliÄŸi için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.